woensdag 16 maart 2011

Het gaat vooruit...

Nu het beton van de verdiepingsplaat na het weekend voldoende was uitgehard, konden de metsers aan de slag op de verdieping met de snelbouwstenen. Het verlijmen van snelbouwstenen is niet alleen een pak steviger dan het traditionele mortelwerk, het gaat ook een pak sneller! En zo staan na 2 dagen alle buitenmuren op het verdiep al recht! Daar waar er uitsparingen zijn (voor- en achtergevel) komen brede ramen.
Nu hebben we echt een goed beeld van hoe ons huis er zal uit komen te zien, en we vinden het resultaat meer dan geslaagd!



vrijdag 11 maart 2011

Verdiepingsplaat gegoten

Intussen is de tuinberging (en dus de voorgevel) volledig bekleed met de verlijmde gevelsteen. Dinsdag zijn, zoals gepland, de predallen geplaatst en de dag daarna is de verdiepingsplaat gegoten.

zondag 6 maart 2011

Planning in de war...

Begin deze week kregen we op de werfvergadering het slechte nieuws dat de predallen toch nog niet konden geleverd worden... Een streep door onze rekening (en die van de aannemer, die volledig klaar was met de voorbereidingen voor de welfsels).
Gelukkig werd, in plaats van het volledig stilleggen van de werf, ervoor gekozen om dan maar andere dingen te doen (ook al werken ze nu in een volledig verkeerde volgorde).
Deze week werden de gevelmetselwerken aan de tuinberging aangevat. De isolatieplaten (2 keer 6cm, geschrankt geplaatst) kwamen in de spouw en er werden volop gevelstenen verlijmd. Daar zijn ze waarschijnlijk mee klaar, wanneer de predallen dinsdag geleverd worden. Tenzij er opnieuw iets misloopt natuurlijk...